Wethouder Baggerman legt functie neer - -

Publicatie: 07 december 2023

Op donderdag 7 december 2023 werd bekend dat wethouder Trudy Baggerman (T@B) haar ontslag heeft ingediend bij burgemeester Heijkoop als voorzitter van de gemeenteraad.

Gezondheidsredenen liggen daaraan ten grondslag. Zij was met ziekteverlof vanaf afgelopen september. Trudy Baggerman: "Tijdens mijn herstelperiode ben ik tot de conclusie gekomen dat een drukke baan als wethouder niet meer te combineren is. Ik ga zoeken naar een andere invulling die meer in balans is te houden."

Vanaf 1 januari a.s. gaat het ontslag in. Voorlopig wordt zij vervangen door Christa Hendriksen. De definitieve vervanging van wethouder Baggerman zal de komende tijd aandacht hebben.

Burgemeester Dirk Heijkoop: "Het spreekt vanzelf dat het college het besluit van de wethouder om ontslag te nemen respecteert. Wij hebben hier uiteraard begrip voor. Wethouder Baggerman had een brede portefeuille met veel taken, die aandacht behoeven en waar veel belanghebbenden bij betrokken waren. Wij danken Trudy voor haar inzet van bijna 10  jaar als wethouder en voor haar inzet voor de samenleving."

Trudy Baggerman was bijna 10 jaar wethouder voor de T@B (Transparante Partij voor Algemeen Belang) in Hardinxveld-Giessendam. Als wethouder had zij onder andere Sociaal Domein, Wonen en Ruimtelijke Ordening en gemeentelijk vastgoed in haar portefeuille. Daarnaast zat zij in het Drechtstedenbestuur en was zij 1e loco-burgemeester.


pasfoto mevrouw Baggerman


Terug naar nieuwsoverzicht