Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Gemeenteraad (De Ontmoeting) GHG, 13 oktober 2022 19:30:00

Algemene vergader informatie

Voorzitter Erik van den Bosch

Live te volgen via https://hardinxveldgiessendam.raadsinformatie.nl/

Aanmelden om in te spreken tot 4 uur voor aanvang van de vergadering door te bellen of mailen met de griffie (griffie@hardinxveld-giessendam.nl).

Datum:
13 okt. 2022, 19:30
Locatie:
Raadzaal

Algemene vergaderstukken (1)

Uitklappen Inklappen

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • Inwoners, bedrijven of instellingen kunnen het woord voeren over een onderwerp naar keuze. Ze dienen zich van tevoren aan te melden bij de griffie (tot 4 uur voor de vergadering). Het woord kan niet worden gevoerd over een besluit waartegen bezwaar of beroep bij de rechter open staat of stond, over benoemingen, klachten of zaken waarover al eerder is ingesproken en waaraan geen nieuwe feiten kunnen worden toegevoegd. 

  • In november 2019 nam de raad een motie aan waarbij het college werd opgeroepen om onderzoek te doen naar de toegankelijkheid van de voetgangersbrug in de Marsstraat.
    Vanavond wordt informatie verstrekt over het onderzoek naar het verbeteren van de toegankelijkheid van de  brug. De bevindingen, waaronder het ontwerp hellingbanen, worden gepresenteerd. Ook wordt informatie gegeven over de werkvoorbereiding én de financiële prognose.

  • Naar verwachting treedt de Omgevingswet in werking op 1 januari 2023. Deze wet is van invloed op een aantal huidige verordeningen en er zijn nieuwe verordeningen nodig.  Tijdens deze Ontmoeting wordt de raad geïnformeerd over welke verordeningen het betreft en wat de essentie is van de voorgestelde inhoud per verordening. Ook wordt het vervolgproces toegelicht.  

  • Schorsing (20.45-21.00 uur)

  • Het voorontwerp-bestemmingsplan Buitendams 45 ligt ter inzage en onlangs heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden. Vanavond wordt de gemeenteraad bijgepraat over dit project en er wordt inzicht gegeven in het ontwikkel- en bouwproces. Naar verwachting wordt het bestemmingsplan in het voorjaar van 2023 ter besluitvorming aan de raad voorgelegd. Dan is er ook de gelegenheid om technische en inhoudelijke vragen te stellen. Vanavond alleen vragen stellen over hetgeen gepresenteerd wordt. 

  • Op 24 november 2022 staat in Het Debat en Het Besluit besluitvorming gepland over de nieuwe Lokale Paragraaf Bouwen. Vooruitlopend hierop wordt de raad vanavond geïnformeerd over deze nieuwe Lokale Paragraaf die de Lokale Paragraaf Wonen vervangt.